10 Eylül 2015 Perşembe

En Çok Tercih Edilen Tesettür Pardesüler

Tesettürlü bayanlar kıyafetlerini tamamlamak için tesettür pardesülerden yardım alırlar. Düşünün ki tesettürlü olmayan bir bayan dışarı çıkaken kıyafetini tamamlamak adına üstüne bir ceket alır, işte tesettürlü bayanlarda günlük hayatlarında, iş hayatlarında ya da kendileri, aileleri ve akrabaları için çok özel olan günlerde şık kıyafetlerini tamamlamak için yerine göre bazen günlük, bazen özel günler için özel tasarlanmış tesettür pardesülerden yararlanırlar. Bazı tesettürlü bayanlar ise tesettür pardesü giyinmeyi bir alışkanlık haline getirmiştir. Bunun nedeni sürekli bir koşuşturma içinde olduklarından dolayı tesettür pardesünün bu koşuşturma içerisinde onlara zaman kazandırma olacağı gibi bazı bayanlar içinse tesettür pardesü giymeden kendilerini tam tesettürlü olarak hissedememek olabilir. İşte her neden olursa olsun tesettürlü bayanların gardroplarında en az bir tanede olsa tesettür pardesünün bulunduğunu bilmekteyiz. Tesettür pardesüler ise genellikle orta yaş grubunda ki tesettürlü bayanlara hitap ettiğinden son zamanlarda gençler arasında oldukça yaygınlaşan tesettür giyim modelleri gençlerin tarzlarına pek uyum sağlamamaktadır.


Gençler arasında tesettür giyimin yaygınlaşması üzerine ilk başlarda genç tasarımcıların bu durumu avantaja dönüştürme istekleri ile ortaya birden fazla tamamı tesettür giyim modellerinden oluşan internet satış siteleri ortaya çıkmıştır. İnternet üzerinden tasarladıkları ürünlerin satışlarını yapan bu genç tasarımcıların girişimleri giyim üretim firmalarının dikkatini çekmiş ve yepyeni bir pazar ortamı sağlayacak olan tesettür kıyafetler üzerine oldukça fazla gözlemler yapmalarına vesile olmuştur. Yapılan bu gözlemler sonucunda tesettürlü olan her bayanın giyim tarzları, tesettürlü olan bayanların yaşları incelenerek ortaya o zamana kadar benzer tasarımların yapılmadığı tesettür giyim modelleri tasarlanmıştır. Böylelikle gençlerinde tesettür pardesülere ilgi göstermeleri üzerine tesettürlü genç bayanlarda dikkate alınarak üretilen tesettür pardesülerde oldukça iddialı ve farklı tasarımlar ortaya çıkmıştır. Bu iddialı tesettür pardesüler önceleri sadece gençler tarafından tercih edilirken orta yaş grubundan olan tesettürlü bayanlarında çok fazla tercih ettikleri modeller arasında yer almaya başlamıştır.

Tesettüre girme nedenleri farklı farklı olan tesettürlü bayanların birçoğuna ise aileleri, eşleri ve yakın çevreleri tarafından tesettür pardesüleri giymeleri konusunda ısrarcı olmalarından dolayı tesettür pardesüleri giymek zorunda bırakıldıklarını görmekteyiz. Tesettür pardesüleri giymek zorunda olan bu grupta ki tesettürlü bayan grubu önceleri çeşitliliğin azlığından dolayı kendi tarzlarına hiç uygun olmayan tesettür pardesüleri istemeye istemeye giyinirlerken, tesettür pardesülerde yapılan tasarım ve tarz değişiklikleri sonucu daha mutlu bir şekilde ve kendi istekleri doğrultusunda bu pardesüleri giyinmektedirler. İşte tesettür kıyafetlerde yapılan en ufak bir tarz değişikliği bile tesettürlü bayanlar tarafından o kadar hızlı bir şekilde kabul edilmekte ve hemen benimsenmektedir ki bu durumda birçok tesettürlü bayanın tesettür kıyafetlerin çeşitliliğinin azlığından veya farklı tasarımların normalinden daha pahalı olmasından kaynaklanmaktadır. Tesettürlü bayanların tesettür kıyafetler üzerinde yapılan değişikliklere kolaylıkla uyum sağlamalarının tek nedeni bu durum gösterilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder