10 Eylül 2015 Perşembe

2015 - 2016 Tesettür Yelek Modelleri

Tesettür giyim moda olmaya başladığından beri gerek internetteki tesettür kıyafet satan sitelerde olsun gerekse giyim üretim firmalarında olsun farklı farklı tesettür kıyafetler üretmekte moda olmuştur. Tesettürlü bayanların tarzlarına, zevklerine uygun kıyafetler üretmek adına birbirleriyle yarış halinde olan üretim firmalarının tesettürlü bayanlar tarafından en çok ilgi gören kıyafetleri tesettür yelekler olmuştur. Tesettür yelekler, tesettürlü olmayan bayanlardan görülerek ve bunun tesettürlü bayanlar içinde üretilmesi gerektiğini düşünerek ortaya çıkmıştır. Çok doğru bir tespit yapan üretici firmalar tesettür yelekleri ürettikleri gibi tesettürlü bayanlar tarafından oldukça ilgi ile karşılanmış ve satışlarında patlama olmuştur. Tesettürlü bayanların cesaret edemeyip giyinemedikleri bir kıyafeti tek bir bayanın öncülük yapması sonucu kolaylıkla kabullendikleri görülmektedir. Tesettür yeleklerde bu tür kıyafetler arasında bulunmaktadır. Fakat tesettür yeleklerin farklılığı tesettürlü bayanlar tarafından o kadar çok beğenilmiş ki kolaylıkla kabullenilmiştir. Şimdi bir araştırma yapılsa tüm tesettürlü bayanların gardroplarında kaç adet tesettür yelek bulunduğuna yönelik kesinlikle her bayanın dolabında en az bir tane tesettür yelek bulunmaktadır.


Farklı kıyafetlerle kombinlerek kullanılan tesettür yelekler, tesettürlü bayanlara oldukça farklı bir hava katmaktadırlar. Ayrıca kendilerine de bu kadar farklı kıyafetlerin üretilmesi tesettürlü bayanları tesettürlü olmayan bayanlara özenmekten kurtarmaktadır. Şimdilerde zaten tesettürlü olmayan bayanların giyindikleri tüm farklı kıyafetler tesettürlü bayanlar içinde üretilmektedir. Bu durumda tesettürlü ve tesettürsüz bayanlar arasında büyük farklar oluşmasını engellemektedir.

Tesettür yelekler, üretici firmalarında çok fazla hoşuna giden tesettür kıyafetler arasında bulunmaktadır. Bunun nedeni ise az kumaştan üretilen tesettür yeleklere, tesettürlü bayanların ilgilerinin günden güne daha çok artması ve böylelikle satışların daha fazla olmasıdır. Bayanların zaman ilerledikçe kıyafetlerine verdikleri önem sonucu kıyafet için harcadıkları paranında artmasına neden olmaktadır. İnsanlar artık birbirlerini kıyafetlerine göre sınıflandırdıkları için ister istemez bayanlarda dış görünüşlerine ve kıyafetlerine önem göstermek zorunda kalmaktadırlar. Bu zorunluluk ise kıyafet için daha fazla para harcanmasına neden olmaktadır. Çok uygun fiyatlı bir tesettür yelek, tesettürlü bir bayan tarafından beğenilirse fiyatı ne olursa olsun alınır. İşte bayanlar bu mantıkla hareket ettikleri için üretici firmaların en çok sevdiği tüketici kitle olan bayanlara yönelik yapılan tasarımların farklılaşmasına neden olmaktadır.

Tesettürlü bayanların, tesettür yeleklere olan bu ilgileri tasarımlar farklılaştıkça artmış ve üretici firmalarda burdan yola çıkarak her sezona, her mevsime göre farklı farklı tesettür yelek tasarımları ortaya koymaya başlamışlardır.Tesettür yeleklerin tesettürlü olmayan bayanlar tarafından da oldukça fazla tercih edilmesi üzerine üretimimi bir kat daha fazla artan tesettür yeleklerden elde edilen gelirin devamının sağlanması için daha fazla üretim yapan giyim üretim firmaları tasarım konusunda da farklı farklı yöntemler uygulamaktadırlar. Farklı tasarımcılarla çalışarak tesettür yeleklerde ki tasarımın farklılığını devam ettirmekte olan üretici firmalar böylelikle tüketicilerini kaybetmemiş olmaktalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder